De groep Vandemoortele is Europees marktleider in margarines, frituurolies en frituurvetten, en diepvries bakkerijproducten. De productiesite in Izegem is met 20 lijnen en 150.000 ton margarine per jaar de grootste margarinefabriek in Europa. Vandemoortele, Izegem levert niet alleen aan zowat alle grote retailklanten, maar ook aan de grootindustrie, bakkerijen en food-service kanalen. Hiervoor wordt een sterk geautomatiseerd productieapparaat ingezet en staan dagelijks 250 mensen paraat om hoogkwalitatieve margarines op de markt te brengen.

Vandemoortele behaalde in 2020 de Factory of the Future Award. Hierbij werd vooral de proactieve werkwijze van de technische dienst geprezen, naast belangrijke digitale verwezenlijkingen en de mensgedreven aanpak. Zo is Vandemoortele, Izegem de eerste in de groep die cobots inzet om samen met de mensen de machines te bevoorraden. Dit was voor België een uniek cocreatieproject met een start-up (Ko-motion). Vandemoortele is ervan overtuigd dat ze als grotere speler in de voedingsindustrie een maatschappelijke rol ten overstaan van jongeren te vervullen hebben. Vandemoortele Izegem was al van bij het begin hoofdsponsor van de Techniekacademie in Izegem, en heeft al meermaals de deuren opengesteld voor de Techniekacademie en technische scholen uit de omgeving.
Voor Repair Teens wil Vandemoortele jongeren laten kennismaken met een reëel en sterk geautomatiseerd machinepark. Vandemoortele wil hen laten ervaren hoe leuk techniek kan zijn en hoeveel energie je kan halen uit probleemoplossend denken. Het is belangrijk dat ze hierbij niet alleen het technische aspect ervaren, maar ook alert gemaakt worden voor veilig werken en het respecteren van hygiëneregels die in de voeding van kracht zijn.